Technisch handboek

                  Verkorte ‘online’inventarisatie

Inleiding

Er zijn vele manieren om te inventariseren. Deze handleiding leidt u stap voor stap door één van de methodes: Inventariseren online. Dit is de eenvoudigste en doeltreffende manier om te inventariseren.

Online Inventarisatie

Voorbereiding: Kunnen alle computers op het internet. Heb ik genoeg ASP accounts, doen de scanners het en heeft degene die gaat inventariseren genoeg autorisaties om dit te mogen doen.

Voor de laatste 2 items het volgende: Vooral bij laptops komt het regelmatig voor dat de scanner het niet direkt doet, dit is op te lossen door het toetsenbord op lokale computer te zetten. Ga naar het inlog-icoontje op het bureau blad klik deze met de rechtermuisknop aan en kies voor bewerken.

Kies voor tabblad lokale bronnen, en vervolgens voor toetsenbord op de lokale computer.

Autorisaties moeten binnen Softwear opgegeven worden. Via detail\systeem\gebruikers

Kies je de gebruiker die gaat inloggen om te inventariseren. Onderaan de knop autorisaties en klik op de voorraad muteren.

Voorraad op 0 stellen.

Voordat u gaat beginnen gaat u als eerste de gehele voorraad op 0 stellen van het filiaal wat u wilt gaan inventariseren.

Roep het Voorraad mutatie scherm op. Detail\voorraad\muteren voorraad.Wanneer meerdere filialen module krijgt u eerst een filiaal keuze.

Na de filiaal keuze of wanneer er geen filiaal keuze is krijgt u een leeg voorraad mutatiescherm.

Wanneer de hele voorraad wordt geinventariseerd, moet eerst de voorraad op 0 worden gezet. Dit kan door onder opties voorraad op 0 zetten te kiezen.

Vervolgens krijgen we een artikel keuze, we gaan de hele voorraad op 0 zetten dus kiezen we alles sellectie allen of alt l.

Nu worden alle artikelen geselecteerd en kiest u voor ctrl w, huidige selectie gebruiken voor opdracht ja. U krijgt nog 2 vragen te beantwoorden

na 2x keer ja te klikken, is het al naar gelang de grote van het bestand even wachten tot de artikelen weer in beeld verschijnen.

Nu met ctrl w eruit en de voorraad wordt op 0 gezet.

Controleer of de voorraad ook echt op 0 staat

Dit kan door naar detail\voorraad\totaal voorraad te gaan, kies indien nodig het filiaal, selecteer alle artikelen en nu moet softwear zeggen overzicht is leeg.

Inventariseren

Na deze controle gaan we weer naar detail\voorraad muteren voorraad scherm

 

Nu kunt u beginnen met scannen, na elk rek, of afgepast geheel verlaat u dmv ctrl w het scherm en het gescande wordt erbij geplust. Let op aan de kassa is er vaak geen ctrl w en volstaat de esc knop.

Dan gaat u weer naar detail/voorraad/muteren voorraad en scant u het volgende rek of afgepast geheel. Deze slaat u weer op door ctrl w of esc. Dit herhaalt u tot u alles van de voorraad geinventariseerd heeft.(dit slaat u per rek op omdat uw bij een storing alleen maar vanaf het laatst opgeslagen rek hoeft te scannen en niet de gehele voorraad).

Offline of deelinventarisaties 

Bij offline of deelinventarisaties kunt u het beste voortijdig met onze helpdesk contact opnemen.

Voorraadwaarde en Afschrijvingen

Handleidingen over voorraadwaarde en afschrijvingen kunt u downloaden van onze site.